Gizli Güçler
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gizli Güçler

Gizli güçleri kullanma

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Levitasyon Nedir?

3 posters
YazarMesaj
brkcn

brkcn

Levitasyon Nedir? Empty
MesajKonu: Levitasyon Nedir?   Levitasyon Nedir? Icon_minitimeCuma Kas. 21, 2008 12:03 am

Levitasyon insan ya da hayvan vücudunun veya özgül ağırlık olarak havadan daha ağır nesnelerin görünür herhangi bir fiziksel etkenin yardımı olmadan havaya kaldırılması, havada asılı kalması veya havada gezinmesi fenomenlerine verilen addır. Fiziksel medyumluk deneylerinde, kimi mistiklerde, yogilerde, fakîrlerde, ve Tibet’li rahiplerde gözlemlendiği ileri sürülür. Yoga’da siddhi adı verilen psişik yetenekler arasında ancak gerçek bir yoginin gerçekleştirebileceği yeteneklerden biri olarak kabul edilir.
Parapsikoloji’de psikokinezinin bir türü olarak kabul edilen bu fenomeni Parapsikologlar, psikokinezi yeteneği güçlü medyumların deneyler sırasında eşyaları havaya kaldırabilme şeklinde gerçekleştirebildiklerini ileri sürmüşlerdir. Levitasyon fenomeni konusunda Spiritüalist literatürdeki ünlü medyum Daniel Dunglas Home, Parapsikolojik literatürdeki ünlü isimler ise, levitasyon fenomenlerini bilim insanları denetiminde gerçekleştirmiş olan Rus medyum Nina Kulagina ve Polonyalı medyum Stanislawa Tmoczyk’tir. Bu son iki medyumun başarılı levitasyon fenomenleri fotoğrafla belgelenmiştir.

İnsan doğduğunda çevresini tanımaya başladığı zaman bir takım tecrübeleride görerek öğrenir. Etrafında her canlının kısmen aynı ve farklı organlara sahip olduğunu ve benzer organların görevlerinin aynı olduğunu gözlemler. Yani bir sineğin ve kuşun ortak özelliklerinden biri de kanatlarının olmasıdır. ve ikiside uçabilir. Bir köpek veya kedi ise uçamaz. Çünkü onların kanatları yoktur. İnsan bu gözlemler altında gelişimini tamamladığı için kendisini kanadı olamayan bir canlı sınıfına kor ve uçamamayı bu andan itibaren bilinç altına kabul ettirir. Fakat insan yaratılmışların en farklısı olduğunu bilmelidir!
ben10

ben10

Levitasyon Nedir? Empty
MesajKonu: Geri: Levitasyon Nedir?   Levitasyon Nedir? Icon_minitimeCuma Kas. 21, 2008 4:58 pm

scratch confused confused confused confused confused Resmen ders verdin
brkcn

brkcn

Levitasyon Nedir? Empty
MesajKonu: Geri: Levitasyon Nedir?   Levitasyon Nedir? Icon_minitimePtsi Kas. 24, 2008 11:18 pm

tamam işte ne güzel bu dersse senin için dersine iyi çalış
reko

Levitasyon Nedir? Empty
MesajKonu: Geri: Levitasyon Nedir?   Levitasyon Nedir? Icon_minitimePtsi Ara. 03, 2012 4:12 pm

ben o bahsettiğin rus medyumun videosunu izlemiştim bugun ama medyum olduğunu rus olduğunu falan bilmiyodum. birde dikkat ettinizmi bu levitasyon tarihine geçen 2 insanda kadın Smile

Levitasyon Nedir?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Burç nedir?/Zodyak nedir?
» Levitasyon
» Levitasyon Denemesi
» levitasyon egzersizi
» Fal Nedir?